Pulled chicken burgers met ovenfrietjes

Pulled chicken burgers met ovenfrietjes

Fan van hamburgers, maar ook een beetje avontuurlijk? Dan moet je deze pulled chicken burgers zeker eens proberen. Pulled chicken is het gemakkelijke broertje van pulled pork en is in een wip klaar. Daarbij komen lekkere ovenfrietjes en een fris slaatje. Enjoy!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
paprika­poeder

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in plakjes en dan in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de frietjes op. Besprenkel met 2/3 van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om. Leg de hamburgerbroodjes op een apart rooster en zet de laatste 3 minuten mee in de oven, zodat ze lichtjes krokant worden. Haal ze dan terug uit de oven.
  • Breng een pot water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Voeg de kipfilets in hun geheel toe en laat ze 10-12 minuten pocheren. Schep dan uit het kookvocht en laat even afkoelen.
  • Maak de blaadjes los van de little gem. Snij de tomaat in plakjes. Snij de komkommer in plakjes.
  • Meng de ketchup met de mosterd, wittewijnazijn, suiker, het paprikapoeder en een snuf peper en zout in een kom.
  • Wanneer de kip genoeg afgekoeld is, zodat je de filets kan vasthouden met je handen, trek je het kippenvlees in reepjes uit elkaar. Je kan dit ook doen met twee vorken. Voeg de kippenreepjes toe aan de saus en schep goed om.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de 'pulled chicken' kort aan.
  • Beleg de onderste helft van de hamburgerbroodjes met blaadjes little gem, plakjes tomaat, plakjes komkommer en verdeel er de pulled chicken mengeling over. Sluit de broodjes en serveer met de rest van de little gem, tomaat, komkommer en ovenfrietjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 hamburger­broodjes
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 2 kipfilets
  • 2 little gems
  • 1 tomaat
  • ½ komkommer
  • 2 kl paprika­poeder

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • 3 el ketchup
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 754 kcal
  • Koolhydraten 75.61 g
  • Suikers 12.72 g
  • Vetten 27.73 g
  • Verzadigde vetten 3.74 g
  • Eiwitten 46.44 g
  • Vezels 9.31 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Sesam, Selderij, Lactose, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.