Pulled chicken burgers met ovenfrietjes

Pulled chicken burgers met ovenfrietjes

Fan van hamburgers, maar ook een beetje avontuurlijk? Dan moet je deze pulled chicken burgers zeker eens proberen. Pulled chicken is het gemakkelijke broertje van pulled pork en is in een wip klaar. Daarbij komen lekkere ovenfrietjes en een fris slaatje. Enjoy!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
hamburger­broodje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in plakjes en dan in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de frietjes op. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Breng een pot water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Voeg de kipfilets in hun geheel toe en laat ze 10-12 minuten pocheren. Schep dan uit het kookvocht en laat even afkoelen.
  • Maak de blaadjes los van de little gem. Snij de tomaat in plakjes. Snij de komkommer in plakjes.
  • Meng de ketchup met de mosterd, wittewijnazijn, suiker, het paprikapoeder en een snuf peper en zout in een kom.
  • Als de kip genoeg afgekoeld is, zodat je de filets kan vasthouden met je handen, trek je het kippenvlees in reepjes uit elkaar. Je kan dit ook doen met twee vorken. Voeg de kippenreepjes toe aan de saus en schep goed om.
  • Snij de hamburgerbroodjes open. Zet een antikleefpan zonder vetstof op het vuur en leg er de hamburgerbroodjes met de opengesneden kant naar beneden in en laat kort opwarmen. Haal de hamburgerbroodjes uit de pan en voeg de rest van de olijfolie toe aan de pan. Bak de 'pulled chicken' kort aan.
  • Beleg de hamburgerbroodjes met blaadjes little gem, plakjes tomaat, plakjes komkommer en verdeel er de pulled chicken mengeling over. Sluit de broodjes af en serveer met de rest van de little gem, tomaat, komkommer en ovenfrietjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 2 kipfilets
  • 2 little gems
  • 1 tomaat
  • ½ komkommer
  • 2 kl paprika­poeder
  • 2 hamburger­broodjes

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • 3 el ketchup
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 754 kcal
  • Koolhydraten 75.63 g
  • Suikers 12.68 g
  • Vetten 27.72 g
  • Verzadigde vetten 3.74 g
  • Eiwitten 46.45 g
  • Vezels 9.31 g

Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Ei, Soja, Sesam, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.