Pulled chicken burgers met coleslaw en ovenfrietjes

Pulled chicken burgers met coleslaw en ovenfrietjes

Hippe kost alert! Deze pulled chicken burgers met coleslaw en ovenfrietjes zijn zo weggelopen uit een hip eettentje! Voor een fractie van de prijs maak jij dit heerlijke, originele maal zo bij je thuis. Genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
wittekool
Ingredientfoto
rozijn
Ingredientfoto
paprika­poeder

Bereidingswijze

  • Breng een pot water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Voeg de kipfilets in hun geheel toe en laat ze 10-12 minuten pocheren. Schep dan uit het kookvocht en laat even afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in frietjes. Doe een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de frietjes hierover. Besprenkel met 2/3de van de arachideolie en schep de frietjes om. Kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om. Zet de laatste 3 minuten de hamburgerbroodjes mee in de oven om op te warmen.
  • Maak de blaadjes los van de little gem en snij in fijne reepjes. Snij de rode ui in fijne halve ringen en doe in een kommetje. Breng water aan de kook en giet bij de rode ui tot ze onder staat. Laat 2 minuten trekken.
  • Doe de wittekool en rozijnen in een kom. Meng er de mayonaise, de helft van de wittewijnazijn en peper en zout door. Zet even opzij. Giet het water af van de rode ui en meng er de rest van de wittewijnazijn en de helft van de suiker door. Kruid met peper en zout.
  • Meng de ketchup met de mosterd, de rest van de suiker, het paprikapoeder en een snuf peper en zout in een kom.
  • Wanneer de kip genoeg afgekoeld is, zodat je de filets kan vasthouden met je handen, trek je het kippenvlees in reepjes uit elkaar. Je kan dit ook doen met twee vorken. Voeg de kippenreepjes toe aan de ketchup-saus en schep goed om.
  • Verhit de rest van de arachideolie in een pan en bak de 'pulled chicken' kort aan.
  • Schik de sla en wat coleslaw op de hamburgerbroodjes en schep er de pulled chicken op. Bestrooi met de gemarineerde rode ui en dek de burgers af. Serveer met de rest van de coleslaw en de ovenfrietjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 2 kipfilets
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 hamburger­broodjes
  • 1 little gem
  • ½ rode ui
  • 100 g wittekool
  • 30 g rozijnen
  • 2 kl paprika­poeder

Uit jouw keuken

  • 3 el arachide­olie
  • 2 kl witte­wijnazijn
  • 2 kl suiker
  • 3 el ketchup
  • 1 kl mosterd
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 917 kcal
  • Koolhydraten 88.4 g
  • Suikers 26.81 g
  • Vetten 39.81 g
  • Verzadigde vetten 5.92 g
  • Eiwitten 46.91 g
  • Vezels 10.51 g

Allergenen Selderij, Gluten, Ei, Soja, Sesam, Pinda, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.