Provençaalse kip met rijst

Provençaalse kip met rijst

Ga je vanavond mee op een culinair reisje naar het Zuiden van Frankrijk? Dit geurige stoofpotje katapulteert je zo naar een gezellig Provençaals terrasje in het zonnetje, terwijl oude mannetjes een potje petanque spelen. Een heerlijk bordje comfort food dat ook nog eens lekker licht is. Délicieux!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
Provençaalse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
dragon

Bereidingswijze

  • Snij de ui en paprika's in reepjes. Pers de knoflook. Snij de kipfilet in blokjes.
  • Kook de rijst: breng per persoon 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de kippenblokjes rondom gedurende 3 minuten. Kruid met peper, zout en de helft van de Provençaalse kruiden. Schep uit de pan.
  • Verhit in dezelfde pan de rest van de olijfolie en voeg de ui toe. Voeg na 2 minuten ook de paprikareepjes, knoflook en de rest van de Provençaalse kruiden toe. Laat 5 minuten stoven en strooi er dan de bloem over. Laat kort bakken en voeg de tomatenblokjes en de kip toe. Vul het (de) blik(ken) van de tomatenblokjes met water en voeg ook toe. Schep goed om, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Rits de blaadjes van de takjes dragon. Serveer de Provençaalse kip met de rijst en de blaadjes dragon erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilets
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 10 g dragon

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 510 kcal
  • Koolhydraten 45.03 g
  • Suikers 11.96 g
  • Vetten 18.16 g
  • Verzadigde vetten 2.76 g
  • Eiwitten 37.42 g
  • Vezels 9.27 g

Allergenen Ei, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.