Preistoemp met worst en graanmosterdsaus

Preistoemp met worst en graanmosterdsaus

Zin in wat comfort food waar niet veel werk aan is? Dit gerecht is heel makkelijk klaar te maken en smaakt goed af. Een lekkere stoemp met prei, een goede worst erbij en dan een verfijnd sausje met graanmosterd, genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
braadworst
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
graanmosterd

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij het groene deel en de wortel van de prei weg, was grondig en snij in ringen. Kook de aardappelen en de prei gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Kruid de braadworsten met peper en zout. Bak ze aan in de helft van de boter tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Blus de pan met 50 milliliter water per persoon en verkruimel er de groentebouillon bij. Voeg er de room en graanmosterd aan toe en laat inkoken tot je een mooie saus hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de aardappelen en prei af en stamp ze fijn met een pureestamper. Kruid met peper en zout. Meng er dan de resterende boter en de melk door.
  • Serveer de preistoemp met de worsten en de saus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 preien
  • 2 braadworsten
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 50 ml lichte room
  • 2 el graanmosterd

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 886 kcal
  • Koolhydraten 59.33 g
  • Suikers 9.79 g
  • Vetten 52.46 g
  • Verzadigde vetten 23.34 g
  • Eiwitten 39.89 g
  • Vezels 12.78 g

Allergenen Selderij, Lactose, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.