Preistoemp met pladijs en prosciutto

Preistoemp met pladijs en prosciutto

Aardappelen en groenten samen koken en dan fijnstampen, het is een van onze favoriete manieren om lekker veel groenten snel en eenvoudig klaar te maken. Deze preistoemp past ook perfect bij een stukje vis en het krokant plakje zoute prosciutto maakt het helemaal af.

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
prosciutto
Ingredientfoto
pladijsfilet

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Was en snij de prei in ringen. Doe de aardappelen en prei samen in een kookpot en zet onder water. Voeg een snuf zout toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten garen.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik de plakjes prosciutto naast mekaar. Zet 5-8 minuten in de oven tot de ham krokant is.
  • Giet de aardappelen met de prei af en doe ze terug in de kookpot. Voeg de helft van de boter en de melk toe en stamp tot een grove puree. Kruid met peper en zout.
  • Doe de bloem op een bord en haal de pladijsfilets erdoor. Klop de overtollige bloem eraf. Bak ze in de rest van de boter in een antikleefpan.
  • Schep de stoemp op de borden en leg er de pladijsfilets over. Werk af met een stukje krokante prosciutto.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 stengels prei
  • 2 sneetjes prosciutto
  • 2 pladijsfilets

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 4 el bloem
  • 3 el melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 539 kcal
  • Koolhydraten 62.19 g
  • Suikers 1.55 g
  • Vetten 19.05 g
  • Verzadigde vetten 10.85 g
  • Eiwitten 26.08 g
  • Vezels 6.95 g

Allergenen Vis, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.