Preistoemp en gehaktbroodje met kaas

Preistoemp en gehaktbroodje met kaas

Zin in een lekker bordje Belgische kost vandaag? We hebben een heerlijk gehaktbroodje met kaas op het menu gezet! Daarbij komt een lekker grove preipuree en frisse veldsla. Serveer met een schepje mosterd!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
gedroogde tijm
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
veldsla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Doe het gehakt samen met het ei (de eieren) en het paneermeel in een kom. Doe er de geraspte kaas en de tijm bij. Kruid met peper en zout. Meng goed en vorm tot een gehaktbroodje (voor 4 personen: maak het gehaktbrood niet te 'hoog', zodat het gaar is). Vet een ovenschaal en het gehaktbroodje in met gesmolten boter. Zet de ovenschaal met het gehaktbroodje 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Was en snij de prei in ringen. Doe de aardappelen en prei samen in een kookpot en zet onder water. Voeg een snuf zout toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten garen.
  • Meng de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  • Giet de aardappelen met de prei af en doe ze terug in de kookpot. Voeg de rest van de boter en de melk toe en stamp tot een grove puree. Kruid met peper en zout.
  • Snij het gehaktbroodje in plakken. Verdeel de veldsla over de borden. Bedruppel met de dressing. Schep er de preistoemp en de plakken gehaktbrood bij en serveer met een schepje mosterd.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 bio-ei
  • 2 el paneermeel
  • 40 g gratinkaas
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 preien
  • 50 g veldsla

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl mosterd
  • 3 el melk
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 951 kcal
  • Koolhydraten 73.68 g
  • Suikers 12.32 g
  • Vetten 49.83 g
  • Verzadigde vetten 22.27 g
  • Eiwitten 46.99 g
  • Vezels 16 g

Allergenen Ei, Gluten, Lactose, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.