Prei-mosterd stoemp met rookworst en spekjes

Prei-mosterd stoemp met rookworst en spekjes

Simpele kost, dat smaakt het beste op een koude dag! Geniet van deze heerlijke romige preistoemp, op smaak gebracht met mosterd en krokant gebakken spekjes en plakjes gebakken rookworst. Comfort food waar je het hele gezin blij mee maakt!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
rookworst
Ingredientfoto
gerookte spekblokje

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij het groene deel en de wortel van de prei weg, was grondig en snij in ringen. Kook de aardappelen en de prei gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de rookworst in plakjes. Verhit een pan en bak de spekblokjes krokant. Schep uit de pan.
  • Smelt de helft van de boter in de pan waarin je de spekjes gebakken hebt en voeg de plakjes rookworst toe. Bak ze mooi aan, aan beide kanten.
  • Giet de aardappelen en prei af, hou enkele ringen prei apart voor de afwerking en stamp de rest van de aardappelen en prei fijn met een pureestamper. Meng er de resterende boter, de krokant gebakken spekjes, de mosterd en de melk door. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de preistoemp met de plakjes rookworst en enkele preiringen erbovenop.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 preien
  • 1 rookworst
  • 100 g gerookte spekblokjes

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 1 el mosterd
  • 3 el melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1049 kcal
  • Koolhydraten 57.15 g
  • Suikers 9.27 g
  • Vetten 67.88 g
  • Verzadigde vetten 39.41 g
  • Eiwitten 35.62 g
  • Vezels 13 g

Allergenen Mosterd, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.