Prei-kaasstoemp met slavink en veldsla

Prei-kaasstoemp met slavink en veldsla

Lekker comfort food waar het ganse gezin blij van wordt: een heerlijke verrassende prei-kaasstoemp met daarbij een slavink en een fris slaatje met veldsla. Gemakkelijk om klaar te maken en instant scoren, hoera voor de kok!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
slavink
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
veldsla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Was en snij de prei in ringen. Doe de aardappelen en prei samen in een kookpot en zet onder water. Voeg een snuf zout toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten garen.
  • Verhit de helft van de boter in een antikleefpan. Bak de slavinken rondom goudbruin. Leg de slavinken in een ovenschotel en zet ze 10 minuten in de oven.
  • Meng de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • Giet de aardappelen met de prei af en doe ze terug in de kookpot. Voeg de rest van de boter, de gratinkaas en de melk toe en stamp tot een grove puree. Kruid met peper en zout.
  • Schep de prei-kaasstoemp op borden en leg de slavinken erbij. Leg er de veldsla bij, bedruppel met de dressing en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 preien
  • 2 slavinken
  • 40 g gratinkaas
  • 50 g veldsla

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 932 kcal
  • Koolhydraten 63.92 g
  • Suikers 12.13 g
  • Vetten 53.18 g
  • Verzadigde vetten 23.02 g
  • Eiwitten 42.71 g
  • Vezels 15.25 g

Allergenen Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.