Prei-aardappelsoep met ham en geroosterd brood

Prei-aardappelsoep met ham en geroosterd brood

Zin in een klassiek kommetje comfort food? Deze zalig vullende prei-aardappelroomsoep lepel je zo naar binnen! Gemakkelijk om te maken, heerlijk om van te genieten! De soep wordt afgewerkt met hamblokjes en bieslook. En een lekker krokant geroosterde broodje om in de soep te soppen.

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
bruin broodje
Ingredientfoto
bieslook
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
hamblokje

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Was en snij het wit van de prei in ringen.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een soeppot en voeg de ui en prei toe. Laat stoven op een matig vuur. Schil ondertussen de aardappelen en snij in blokjes.
  • Voeg de aardappelblokjes toe aan de kookpot en schenk er per persoon 400 milliliter warm water bij. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen.
  • Snij het brood in plakjes. Bestrijk de plakjes met de rest van de olijfolie en kruid ze met peper en zout. Verhit een grillpan en rooster de plakjes brood aan beide kanten. Snij het bieslook in fijne ringetjes.
  • Mix de soep met een staafmixer. Kruid met peper en zout en laat nog kort doorkoken. Roer de room door de soep.
  • Schep de soep in kommen en werk af met hamblokjes en bieslook. Serveer met de geroosterde broodjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 preien
  • 300 g vastkokende aardappelen
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 1 bruin broodje
  • 10 g bieslook
  • 1 brikje lichte room
  • 150 g hamblokjes

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 645 kcal
  • Koolhydraten 56.1 g
  • Suikers 15.78 g
  • Vetten 31.07 g
  • Verzadigde vetten 9.23 g
  • Eiwitten 26.82 g
  • Vezels 15.52 g

Allergenen Selderij, Gluten, Noten, Sesam, Soja, Vis, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.