Portobello pizza's

Portobello pizza's

Iedereen houdt van pizza, maar helaas is het ook vaak een echt caloriebommetje! Wij vonden een leuke en lekkere manier om toch van de smaak van pizza te genieten, zonder dat je nadien 10 kilometer hoeft te gaan lopen: portobello's zijn reuzechampignons die zich uitstekend lenen om op te vullen met... pizza inderdaad! Geniet van een gezonde en heerlijke maaltijd, zonder schuldgevoel!

Ingrediënten

Ingredientfoto
portobello
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
bruin broodje
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
gemengde sla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Borstel de champignons schoon en snij het steeltje eruit. Pers de knoflook. Snij de mozzarella in blokjes. Meng de olijfolie met de geperste knoflook en bestrijk de champignons rondom met de lookolie. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de champignons erop.
  • Meng de helft van de Italiaanse kruiden door de passata en vul de champignons met de passata. Leg er de mozzarellablokjes in. Zet 15 minuten in de oven, tot de kaas mooi gesmolten is. Zet de laatste 10 minuten de bruine broodjes mee in de oven, zodat ze mooi knapperig worden.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en de rest van de Italiaanse kruiden. Kruid met peper en zout. Pluk de blaadjes basilicum. Serveer de portobello pizza's met de basilicumblaadjes, de bruine broodjes, de gemengde sla en de dressing.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 portobello's
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 250 ml tomaten­passata
  • 2 bruine broodjes
  • 10 g basilicum
  • 1 zakje gemengde sla

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 697 kcal
  • Koolhydraten 65.8 g
  • Suikers 5.55 g
  • Vetten 32.65 g
  • Verzadigde vetten 10.82 g
  • Eiwitten 29.86 g
  • Vezels 12.63 g

Allergenen Lactose, Gluten, Noten, Sesam, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.