Portobello burger met wortelfrietjes

Portobello burger met wortelfrietjes

Een hamburger is zo lekker, maar helaas niet altijd even gezond. Weet je wat een lekker alternatief is? De hamburgerbroodjes vervangen door een portobello. Dat is een grote champignon die dezelfde vorm heeft als het broodje. Daarbij komen wortelfrietjes en een slaatje. Lekker, gezond en origineel! Pas op, wel niet met de handen opeten ;-).

Ingrediënten

Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
portobello
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
kalfsgehakt
Ingredientfoto
Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de wortelen in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik de wortelfrietjes naast elkaar. Strooi de komijn over de frietjes, kruid met peper en zout en besprenkel met 1/3de van de olijfolie. Leg de knoflookteentjes er ongeschild bij. Zet 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Neem een aparte ovenschaal en leg er de portobello's in, met het hoedje naar boven. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ze 15 minuten mee in de oven.
  • Snij de rode ui in plakjes. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de uien op een zacht vuurtje, zodat ze eerst glazig worden en dan beginnen te kleuren.
  • Maak ondertussen de blaadjes los van de little gem. Snij de tomaat in plakjes. Snij de bladpeterselie fijn. Doe het kalfsgehakt in een kom en meng er de helft van de bladpeterselie door. Kruid met peper en zout. Vorm er per persoon 1 burger van.
  • Haal de knoflookteentjes uit de oven. Laat ze kort afkoelen en knijp dan het zacht geworden vruchtvlees uit het velletje. Hak dit fijn. Doe de yoghurt in een kommetje en meng er de knoflook, de rest van de peterselie en peper en zout door.
  • Schep de gebakken uien uit de pan en voeg de kalfsburgers toe. Bak ze goudbruin en gaar aan beide kanten. Voeg nog even de uien terug toe, zodat ze terug kunnen opwarmen.
  • Maak een hamburger door te beginnen met de portobello, dan de gebakken burger, enkele slablaadjes, een schijfje tomaat, de rode ui en tenslotte wat van de yoghurt-looksaus. Serveer met de wortelfrietjes en de rest van de saus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 wortelen
  • 1 kl komijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 portobello's
  • 1 rode ui
  • 1 little gem
  • 1 tomaat
  • 10 g blad­peterselie
  • 200 g kalfsgehakt
  • 1 potje Griekse yoghurt

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 510 kcal
  • Koolhydraten 21.79 g
  • Suikers 18.01 g
  • Vetten 32.74 g
  • Verzadigde vetten 8.37 g
  • Eiwitten 28.28 g
  • Vezels 10.66 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.