Pompoenstoofpotje met boekweit en feta

Pompoenstoofpotje met boekweit en feta

In de herfst eten we pompoen! Vandaag op het menu: een verrassende stoofpotje van pompoen, in combinatie met voedzame boekweit en afgewerkt met feta. Een overheerlijke combinatie in een origineel vegetarisch gerecht. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
boekweit
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
feta

Bereidingswijze

  • Schil en snij de pompoen in blokjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  • Verhit de olijfolie in een stoofpot en voeg de ui toe. Stoof glazig en voeg dan de knoflook, het paprikapoeder en de komijn toe.
  • Voeg per persoon 50 milliliter warm water toe, samen met de tomatenblokjes Breng aan de kook en voeg er dan de pompoen aan toe. Kruid met peper en zout. Laat 12 minuten garen onder deksel op een laag vuur.
  • Breng per persoon 225 milliliter gezouten water aan de kook en voeg de boekweit toe. Laat 10 minuten koken. Giet af en laat uitlekken.
  • Snij de bladpeterselie fijn en verkruimel de feta.
  • Controleer of de pompoen gaar is. Verdeel de boekweit over de borden en schep er het pompoenstoofpotje over. Bestrooi met de verkruimelde feta en bladpeterselie en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ flespompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl paprika­poeder
  • 1 kl komijn
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 150 g boekweit
  • 10 g blad­peterselie
  • 100 g feta

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 646 kcal
  • Koolhydraten 86.19 g
  • Suikers 14.37 g
  • Vetten 21.59 g
  • Verzadigde vetten 9.09 g
  • Eiwitten 22.12 g
  • Vezels 10.29 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.