Pompoenstoemp met gevulde gehaktbal en salieboter

Pompoenstoemp met gevulde gehaktbal en salieboter

De herfst op je bord, met deze zalige pompoenstoemp, met kaas gevulde gehaktbal en een sausje van beurre noisette, knoflook en salie. Wat een overheerlijke combinatie bij het vallen van de bladeren!

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
salie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de flespompoen, verwijder de pitten en snij in gelijke blokjes. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes.
  • Kook de aardappelen en pompoen in 20 minuten gaar in gezouten water.
  • Snij de ui fijn. Doe het gehakt in een kom, samen met de fijngesneden ui, de helft van het paneermeel en een snuf peper en zout. Meng goed en vorm er per persoon een gehaktbal van. Duw er met je duim een holte in en doe er de gratinkaas in. Rol terug dicht. Doe de rest van het paneermeel in een bord en rol er de gehaktballen door.
  • Verhit de olie in een antikleefpan en voeg de gehaktballen toe. Bak ze rondom aan, gedurende 5 minuten. Schep over in een ovenschaal en zet nog 15 minuten in de oven.
  • Pers de knoflook. Pluk de blaadjes salie, leg ze op mekaar en snij in fijne reepjes. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur. Voeg de knoflook, salie en peper en zout toe. Haal de pan van het vuur wanneer de boter begint te kleuren.
  • Giet de aardappelen en pompoen af en stamp ze fijn. Voeg de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Serveer de pompoenpuree met de gehaktballen en de salieboter.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 flespompoen
  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ ui
  • 300 g gemengd gehakt
  • 5 el paneermeel
  • 40 g gratinkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g salie

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1115 kcal
  • Koolhydraten 117.96 g
  • Suikers 20.5 g
  • Vetten 48.27 g
  • Verzadigde vetten 22.25 g
  • Eiwitten 46.67 g
  • Vezels 14.71 g

Allergenen Gluten, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.