Pompoenstoemp met feta, rucola en hazelnootboter

Pompoenstoemp met feta, rucola en hazelnootboter

Een eenvoudig en toch overheerlijk gerecht: lekker grove pompoenstoemp! De combinatie met de feta, rucola, crunchy pompoenpitten en de verrassende smaak van hazelnootboter. Weer een origineel gerecht om aan je lijstje 'vegetarische toppers' toe te voegen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
pompoen­pitten

Bereidingswijze

  • Schil de flespompoen, verwijder de pitten en snij in gelijke blokjes. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes.
  • Kook de aardappelen en pompoen samen in 20 minuten gaar in gezouten water.
  • Verkruimel de feta. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur. De boter zal eerst bruisen en dan lichtjes beginnen te kleuren. Haal ze van het vuur wanneer ze lichtbruin kleurt.
  • Giet de aardappelen en pompoen af en stamp ze grof. Voeg de melk, de helft van de feta, de helft van de rucola, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Schep de pompoenstoemp op borden en verdeel er de rest van de rucola en feta over. Kruid met peper. Strooi er de pompoenpitten op, bedruppel met de hazelnootboter en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 flespompoen
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 150 g feta
  • 50 g rucola
  • 20 g pompoenpitten

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 767 kcal
  • Koolhydraten 82.5 g
  • Suikers 13.41 g
  • Vetten 35.35 g
  • Verzadigde vetten 21.87 g
  • Eiwitten 24.89 g
  • Vezels 12.47 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.