Pompoenstoemp met curryballetjes en rucola

Pompoenstoemp met curryballetjes en rucola

Laat je verrassen door deze originele pompoenstoemp, met gehaktballetjes in currysaus en rucola erbij. Een gerecht van bij ons, met Oosterse invloeden. Eenvoudig om te maken en toch zo speciaal! Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
kurkuma

Bereidingswijze

  • Schil de flespompoen, verwijder de pitten en snij in gelijke blokjes. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes. Kook de aardappelen en pompoen in 20 minuten gaar in gezouten water.
  • Was de rucola en laat uitlekken.
  • Snij de ui fijn. Doe het gehakt in een kom, samen met de fijngesneden ui en een snuf peper en zout. Meng goed en rol er met vochtige handen gehakballetjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de gehaktballetjes toe. Bak ze rondom aan, gedurende 5 minuten. Voeg dan de lichte room, per persoon 75 milliliter water, het currypoeder en de kurkuma toe. Meng goed en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen onder deksel. Kruid met peper en zout.
  • Hak de helft van de rucola grof.
  • Giet de aardappelen en pompoen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, peper, zout en nootmuskaat toe en meng. Roer er de grofgehakte rucola door.
  • Serveer de pompoenstoemp met de curryballetjes, de saus en de rest van de rucola.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ flespompoen
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 50 g rucola
  • 1 ui
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 brikje lichte room
  • 2 kl curry­poeder
  • 1 kl kurkuma

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 887 kcal
  • Koolhydraten 76.72 g
  • Suikers 13.3 g
  • Vetten 47.07 g
  • Verzadigde vetten 21.22 g
  • Eiwitten 36.01 g
  • Vezels 12.37 g

Allergenen Lactose, Mosterd, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.