Pompoenstoemp met braadworst en spekjes

Pompoenstoemp met braadworst en spekjes

Een echt gerecht voor de herfst: een stoemp met pompoen, knapperige spekjes en een braadworst. Ideale kost na een lange, koude dag. Kinderen zijn er trouwens ook verzot op. Een originele manier om pompoen te serveren!

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
braadworst

Bereidingswijze

  • Schil de flespompoen, verwijder de pitten en snij in gelijke blokjes. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes.
  • Kook de aardappelen en pompoen in 20 minuten gaar in gezouten water.
  • Verhit een pan en bak de spekblokjes krokant. Snij de peterselie fijn.
  • Giet de aardappelen en pompoen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed. Roer er de spekjes door.
  • Bak nu de worsten in de pan waarin je de spekjes gebakken hebt. Voeg eventueel nog een klein klontje boter toe. Serveer de pompoenstoemp met de gebakken worst en werk af met de fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ flespompoen
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 50 g gerookte spekblokjes
  • 10 g krul­peterselie
  • 2 braadworsten

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1071 kcal
  • Koolhydraten 73.74 g
  • Suikers 13.14 g
  • Vetten 57.99 g
  • Verzadigde vetten 33.49 g
  • Eiwitten 47.11 g
  • Vezels 10.73 g

Allergenen . Kan sporen bevatten van andere allergenen.