Pompoenrisotto met walnoten, mozzarella en salie

Pompoenrisotto met walnoten, mozzarella en salie

Deze pompoenrisotto met walnoten, mozzarella en salie is echt letterlijk de herfst op je bord! Heerlijke geroosterde pompoen, romige risotto, krokante walnoten en blaadjes salie en dan de zachte mozzarella die over het geheel smelt. Leve het vallen van de bladeren!

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
salie
Ingredientfoto
risottorijst
Ingredientfoto
walnoot
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de flespompoen in blokjes van 1 centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de pompoenblokjes over. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en laat er de groentebouillon in oplossen.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Pluk de salieblaadjes.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de blaadjes salie toe. Laat krokant bakken en schep uit de pan. Voeg dan de ui en de knoflook toe. Laat 5 minuten stoven.
  • Verhoog het vuur en voeg de risottorijst toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de witte wijn toe. Laat verdampen. Verlaag opnieuw het vuur. Schep er dan 1 soeplepel bouillon bij. Kruid met peper en zout en roer regelmatig om. Wanneer het vocht verdampt is, voeg je opnieuw 1 soeplepel bouillon toe. Roer heel regelmatig. Blijf dit herhalen totdat de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  • Hak de walnoten grof. Scheur de mozzarella in stukjes.
  • Haal de risotto van het vuur en roer er de pompoenblokjes en parmezaan door. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de risotto met de mozzarella, walnoten en salie over gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ flespompoen
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g salie
  • 130 g risottorijst
  • 30 g walnoten
  • 1 bol mozzarella
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 942 kcal
  • Koolhydraten 83.81 g
  • Suikers 15.25 g
  • Vetten 48.93 g
  • Verzadigde vetten 14.43 g
  • Eiwitten 29.2 g
  • Vezels 6.96 g

Allergenen Selderij, Noten, Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.