Pompoenrisotto met pancetta en parmezaan

Pompoenrisotto met pancetta en parmezaan

Een risotto met pompoen, reepjes krokant gebakken pancetta en uiteraard parmezaan. Voor een heerlijk romige risotto moet je echt heel goed roeren, dan heb je het beste resultaat. Veel succes en smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
pancetta
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
risottorijst
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
harde geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de flespompoen in blokjes van 1 centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de pompoenblokjes over. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Breng per persoon 350 milliliter water aan de kook en laat er de groentebouillon in oplossen.
  • Snij de ui fijn en pers het teentje knoflook. Snij de pancetta in fijne reepjes. Snij de rode chilipeper in fijne ringetjes. Snij de peterselie fijn.
  • Verhit de rest van de olijfolie en bak de ui en reepjes pancetta. Voeg na 5 minuten de knoflook, de rode chilipeper en de risottorijst toe. Roer goed om en schep er dan 1 soeplepel bouillon bij. Kruid met peper en zout en roer regelmatig om. Wanneer het vocht verdampt is, voeg je opnieuw 1 soeplepel bouillon toe. Roer heel regelmatig. Blijf dit herhalen totdat de rijst beetgaar is.
  • Haal van het vuur en roer er de spinazie, pompoenblokjes, de helft van de geraspte kaas en de helft van de fijngesneden peterselie door, kruid met peper en zout.
  • Serveer de risotto met de rest van de geraspte kaas en peterselie erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ flespompoen
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g pancetta
  • ½ rode chilipeper
  • 10 g blad­peterselie
  • 130 g risottorijst
  • 100 g spinazie
  • 30 g harde geraspte kaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 755 kcal
  • Koolhydraten 75.77 g
  • Suikers 12.48 g
  • Vetten 39.18 g
  • Verzadigde vetten 11.72 g
  • Eiwitten 22.51 g
  • Vezels 7.14 g

Allergenen Selderij, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.