Pompoenpizza met rucola

Pompoenpizza met rucola

Pizza, een favoriet van jong en oud, en al zeker als de pizza zelfgemaakt is! We gaan voor een originele versie met een bodem met zure room en knoflook, met daarbij pompoenblokjes, salie, pompoenpitten en natuurlijk mag mozzarella ook niet ontbreken. We wensen je een geweldige pizzaparty!

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
lichte zure room
Ingredientfoto
salie
Ingredientfoto
pizzadeeg
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
pompoen­pitten
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pompoen en snij in blokjes van 1 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pompoenblokjes op. Kruid royaal met peper en zout en beprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Pers het teentje knoflook. Meng de geperste knoflook door de zure room en kruid met peper en zout. Snij de blaadjes salie fijn. Snij de mozzarella in blokjes.
  • Leg het pizzadeeg voor je en verdeel het zure roommengsel over de bodem. Verdeel er de blokjes pompoen, de fijngesneden salie en mozzarella over. Bestrooi met pompoenpitten. Zet 12-15 minuten in de oven.
  • Werk af met de rucola en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ flespompoen
  • 1 teentje knoflook
  • ½ potje lichte zure room
  • 10 g salie
  • 1 pizzadeeg
  • 1 bol mozzarella
  • 30 g pompoenpitten
  • 25 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 693 kcal
  • Koolhydraten 57.52 g
  • Suikers 13.53 g
  • Vetten 36.63 g
  • Verzadigde vetten 16.22 g
  • Eiwitten 31.31 g
  • Vezels 5.35 g

Allergenen Lactose, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.