Pompoenmacaroni

Pompoenmacaroni

Macaroni met kaas, een echte 'guilty pleasure' van velen. Van ons ook, maar we geven er toch graag een gezonde twist aan, door er pompoen bij te doen. Verrassend lekker en helemaal in seizoen. Een topgerecht waar je je niet schuldig bij moet voelen, perfect!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
macaroni
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
pompoen­pitten
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de pompoen en snij in blokjes van 2 centimeter.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de macaroni halfgaar in 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de pompoenblokjes en per persoon 250 milliliter warm water toe. Verkruimel er de groentebouillon over en roer om. Laat 10 minuten zachtjes sudderen, totdat de pompoenblokjes zacht zijn. Giet in een kom en mix fijn tot een dikke saus. Kruid met peper en zout.
  • Meng de pompoensaus, macaroni en de helft van de parmezaan door elkaar en doe in een ovenschotel. Strooi er de rest van de parmezaan, de pompoenpitten en de panko over en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Hak ondertussen de peterselie fijn. Serveer de pompoenmacaroni met de peterselie erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ flespompoen
  • 200 g macaroni
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 30 g parmezaan
  • 30 g pompoenpitten
  • 4 el panko
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 686 kcal
  • Koolhydraten 95.81 g
  • Suikers 14.36 g
  • Vetten 19.19 g
  • Verzadigde vetten 4.86 g
  • Eiwitten 28.13 g
  • Vezels 8.72 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Selderij, Pinda, Schaaldieren, Vis, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.