Pompoenlasagne met gehakt, spinazie en walnoten

Pompoenlasagne met gehakt, spinazie en walnoten

Heerlijk herfstig en koolhydraatarm: we maken een zalige pompoenlasagne met gehakt, spinazie en walnoten. Lasagnevellen hebben we niet nodig, daarvoor gebruiken we plakjes pompoen! Dat zal smaken.

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
walnoot

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de flespompoen in plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakjes flespompoen. Bedruppel met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de plakjes halverwege om.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de ui toe. Stoof 2 minuten en voeg dan het gehakt toe. Roerbak 5 minuten. Voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpassata toe. Roer goed om en laat 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  • Hak de spinazie grof. Verhit de rest van de olijfolie in een aparte pan, voeg de knoflook toe en bak 1 minuut op matig vuur. Verhoog het vuur en voeg de spinazie toe. Roerbak kort, tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout en een snufje nootmuskaat.
  • Neem een ovenschaal. Schik de helft van de geroosterde pompoenplakken op de bodem. Verdeel daar de helft van de gestoofde spinazie over en de helft van de gehakt-tomatensaus. Herhaal met de rest van de ingrediënten.
  • Strooi er de gratinkaas over en schik er de walnoten op. Zet nog 18 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ flespompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 250 ml tomaten­passata
  • 200 g spinazie
  • 40 g gratinkaas
  • 30 g walnoten

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 795 kcal
  • Koolhydraten 33.26 g
  • Suikers 14.25 g
  • Vetten 55.84 g
  • Verzadigde vetten 14.64 g
  • Eiwitten 39.04 g
  • Vezels 8.75 g

Allergenen Lactose, Noten, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.