Polenta met vegetarische balletjes en spinazie

Polenta met vegetarische balletjes en spinazie

Deze vegetarische balletjes worden gemaakt met groene linzen, limoensap en parmezaan. Een heerlijke en verrassende combinatie en ja, je kan ze zo in de pan bakken! Ze smaken overheerlijk bij de romige polenta en spinazie met krokante pijnboompitten. Een vegetarisch topgerecht!

Ingrediënten

Ingredientfoto
polenta
Ingredientfoto
mascarpone
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
groene linzen
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
spinazie

Bereidingswijze

  • Verwarm de melk samen met per persoon 100 milliliter water in een kookpot en kruid met peper en zout. Wanneer de melk kookt, voeg je geleidelijk de polenta toe, roer constant tot de polenta indikt. Roer er de mascarpone en de helft van de parmezaan door.
  • Giet de linzen af en laat uitlekken. Pers de knoflook. Doe de uitgelekte linzen in een kom, samen met 2/3de van het paneermeel en de rest van de parmezaan. Pers er de limoen boven uit en kruid royaal met peper en zout. Als het deeg te vochtig is, kan je nog wat paneermeel toevoegen. Meng met je handen en rol er balletjes van. Laat even rusten op een bord.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en bak de linzenballetjes rondom goudbruin en krokant. Let op, de linzenballetjes zijn niet zo stevig als gehaktballetjes, dus schep voorzichtig om. Kruid met zout. Schep uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de pijnboompitten toe. Bak de pijnboompitten kort, en voeg dan de spinazie en knoflook toe en roerbak kort tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de polenta met de gestoofde spinazie en de linzenballetjes. Werk af met extra vierge olijfolie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 g polenta
  • 100 g mascarpone
  • 30 g parmezaan
  • 1 blik groene linzen
  • 1 teentje knoflook
  • 5 el paneermeel
  • ½ limoen
  • 30 g pijnboompitten
  • 200 g spinazie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 250 ml melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1108 kcal
  • Koolhydraten 94.95 g
  • Suikers 12.16 g
  • Vetten 61.42 g
  • Verzadigde vetten 23.47 g
  • Eiwitten 39.45 g
  • Vezels 15.52 g

Allergenen Gluten, Lactose, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.