Pokebowl met zalm

Pokebowls zijn de nieuwe hype! Een origineel gerecht uit Hawaii, dat het midden houdt tussen Peruviaanse ceviche en Japanse sushi: een bowl met gemarineerde verse zalm, rijst, knapperige groentjes en een heerlijk sojapinda-sausje. Gemakkelijk om te maken, heerlijk om leeg te lepelen!
Ingrediënten

jasmijnrijst

lente-uitje

zalmfilet

sesamzaad

radijs

komkommer

gember

sojasaus

pindakaas
Bereidingswijze
- Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork en laat afkoelen.
- Snij de lente-ui in ringetjes. Snij de zalm in blokjes. Meng de zalmblokjes met de lente-uitjes, het sesamzaad en de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout en zet koud weg.
- Snij de radijzen in fijne plakjes. Trek lange linten van de komkommer met een dunschiller, en rol ze op.
- Schil en rasp de gember. Meng de sojasaus, de pindakaas en de gember. Voeg enkele eetlepels water toe tot je een mooi vloeibaar sausje hebt.
- Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de zalm over de rijst. Leg de komkommerrolletjes ernaast en leg de plakjes radijs erbij. Bedruppel met de sojadressing en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 g jasmijnrijst
- 2 lente-uitjes
- 200 g zalmfilet
- 2 el sesamzaad
- ½ bussel radijs
- ½ komkommer
- 20 g gember
- 2 el sojasaus
- 2 el pindakaas
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 776 kcal
- Koolhydraten 68.52 g
- Suikers 6.42 g
- Vetten 39.88 g
- Verzadigde vetten 7.13 g
- Eiwitten 35.06 g
- Vezels 4.27 g
Allergenen Gluten, Soja, Vis, Sesam, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.