Pokebowl met zalm

Pokebowl met zalm

Pokebowls zijn de nieuwe hype! Een origineel gerecht uit Hawaii, dat het midden houdt tussen Peruviaanse ceviche en Japanse sushi: een bowl met gemarineerde verse zalm, rijst, knapperige groentjes en een heerlijk sojapinda-sausje. Gemakkelijk om te maken, heerlijk om leeg te lepelen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
sesamzaad
Ingredientfoto
radijs
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
pindakaas

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork en laat afkoelen.
  • Snij de lente-ui in ringetjes. Snij de zalm in blokjes. Meng de zalmblokjes met de lente-uitjes, het sesamzaad en de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout en zet koud weg.
  • Snij de radijzen in fijne plakjes. Trek lange linten van de komkommer met een dunschiller, en rol ze op.
  • Schil en rasp de gember. Meng de sojasaus, de pindakaas en de gember. Voeg enkele eetlepels water toe tot je een mooi vloeibaar sausje hebt.
  • Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de zalm over de rijst. Leg de komkommerrolletjes ernaast en leg de plakjes radijs erbij. Bedruppel met de sojadressing en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 lente-uitjes
  • 200 g zalmfilet
  • 2 el sesamzaad
  • ½ bussel radijs
  • ½ komkommer
  • 20 g gember
  • 2 el sojasaus
  • 2 el pindakaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 776 kcal
  • Koolhydraten 68.52 g
  • Suikers 6.42 g
  • Vetten 39.88 g
  • Verzadigde vetten 7.13 g
  • Eiwitten 35.06 g
  • Vezels 4.27 g

Allergenen Gluten, Soja, Vis, Sesam, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.