Pokebowl met teriyaki tofu

Pokebowl met teriyaki tofu

Lekker gezond, kleurrijk én vegan, deze pokebowl geeft je een goed gevoel en smaakt ook nog eens overheerlijk. Lekker genieten zonder schuldgevoel van een bowl met verrassende teriyaki tofublokjes met knapperige groenten, quinoa en een zalige dressing. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tofu
Ingredientfoto
teriyakisaus
Ingredientfoto
quinoa
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Dep de tofu goed droog met keukenpapier en snij in blokjes. Doe de teriyakisaus in een kommetje en laat de tofublokjes marineren in de saus. Schep af en toe om.
  • Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.
  • Snij de rode ui in fijne halve ringen en doe in een kommetje. Breng water aan de kook en giet bij de rode ui tot ze onder staan. Laat 2 minuten trekken.
  • Snij de lente-ui in ringetjes. Halveer de kerstomaten. Trek met een dunschiller reepjes van de komkommer. Rol de reepjes op tot rolletjes.
  • Giet het water van de rode ui weg. Meng de wittewijnazijn en de suiker in een kommetje en voeg de rode ui toe. Kruid met peper en zout. Laat marineren.
  • Schil en rasp de gember. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap uit. Meng de sojasaus, de citroenzeste, het ciroensap, de gember, de honing en de extra vierge olijfolie. Dit is de dressing.
  • Verhit de arachideolie in een antikleefpan en bak de blokjes tofu, ongeveer 2-3 minuten tot ze beginnen te kleuren.
  • Schep de quinoa in kommen. Verdeel er de helft van de dressing over. Schik er de blokjes tofu teriyaki, kerstomaatjes, lente-ui, gemarineerde rode ui en de komkommerrolletjes op. Besprenkel met de rest van de dressing, bestrooi met de sesamzaadjes en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g tofu
  • 4 el teriyakisaus
  • 130 g quinoa
  • ½ rode ui
  • 2 lente-uitjes
  • 200 g kers­tomaten
  • ½ komkommer
  • 20 g gember
  • ½ citroen
  • 2 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • 2 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl suiker
  • 1 el witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 782 kcal
  • Koolhydraten 71.22 g
  • Suikers 19.25 g
  • Vetten 37.15 g
  • Verzadigde vetten 5.82 g
  • Eiwitten 37.48 g
  • Vezels 14.25 g

Allergenen Gluten, Soja, Vis, Sesam, Lactose, Pinda, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.