Poke bowl met vegetarische shoarmareepjes

Poke bowl met vegetarische shoarmareepjes

Ken jij de kleurrijke poke bowls al? Ze zijn helemaal hip en overal te vinden. Maar uiteraard kan je dit Hawaiiaans-geïnspireerd gerecht ook lekker zelf maken. Deze heerlijke vegetarische variant met shoarmastukjes is heerlijk en licht pikant door de chilimayonaise. Meer zomers ga je niet vinden.

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
chilisaus
Ingredientfoto
sojareepjes shoarma
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Schil de wortel en trek met een dunschiller lange linten van de wortel. Snij de komkommer in dunne plakjes. Halveer de kerstomaatjes. Snij de lente-ui in ringetjes.
  • Meng in een kommetje de chilisaus (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en de mayonaise. Dit is de dressing.
  • Verhit de arachideolie in een antikleefpan en roerbak de sojareepjes shoarma gedurende 4 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over kommen en schep er de helft van de dressing over. Schik de shoarmareepjes, komkommer, kerstomaatjes en wortellinten op. Verdeel daarover de rest van de dressing, bestrooi met de sesamzaadjes en de lente-uitjes en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 wortel
  • ½ komkommer
  • 125 g kers­tomaten
  • 1 lente-uitje
  • 2 el chilisaus
  • 300 g sojareepjes shoarma
  • 1 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • 4 el mayonaise
  • 1 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 860 kcal
  • Koolhydraten 76.49 g
  • Suikers 13.46 g
  • Vetten 37.05 g
  • Verzadigde vetten 5.56 g
  • Eiwitten 45.1 g
  • Vezels 4.86 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose, Vis, Mosterd, Selderij, Sesam, Ei, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.