Pladijs met witloof en spinazie met wittewijnsaus

Pladijs met witloof en spinazie met wittewijnsaus

Dit is hoe onze grootmoeder visjes bakt: lekkere pladijsfilets die je door de bloem haalt en dan in goede boter bakt, heerlijk! Daarbij komt gestoofd witloof, spinazie en een heerlijke wittewijnsaus. Een feestelijk gerecht dat toch gemakkelijk en snel klaar is. Genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
visbouillonblokje
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
pladijsfilet
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los er de visbouillon in op. Snij de sjalot fijn. Halveer het witloof in de lengte.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de spinazie tot ze geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg het witloof toe. Laat garen op een zacht vuur. Draai ongeveer na 5 minuten om.
  • Laat de helft van de boter smelten in een steelpannetje en stoof de fijngesneden sjalot aan. Voeg na 3 minuten de visbouillon toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de witte wijn toe en laat opnieuw tot de helft inkoken.
  • Doe de bloem in een bord of schaal. Dep de pladijsfilets droog, kruid ze met peper en zout en haal door de bloem. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de pladijsfilets goudbruin aan beide kanten. Roer de room door de saus en breng op smaak met peper en zout.
  • Schik de spinazie, het witloof, de gebakken pladijs en de gekookte aardappelen op de borden en lepel er de wittewijnsaus over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ visbouillonblokje
  • 1 sjalot
  • 3 stronkjes witloof
  • 200 g spinazie
  • 2 pladijsfilets
  • 100 ml lichte room

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 716 kcal
  • Koolhydraten 48.94 g
  • Suikers 2.74 g
  • Vetten 41.6 g
  • Verzadigde vetten 18.18 g
  • Eiwitten 24.58 g
  • Vezels 9.47 g

Allergenen Soja, Selderij, Ei, Gluten, Vis, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.