Pladijs met preipuree en wittewijnsaus

Pladijs met preipuree en wittewijnsaus

Pladijsfilets zijn graatloos en heerlijk zacht van smaak. Ze passen heel goed bij een lekkere zachte aardappelpuree met gestoofde prei. De wittewijnsaus geeft dit gerechtje een feestelijk tintje. En dat allemaal klaar in 30 minuten, heerlijk toch?

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
visbouillonblokje
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
pladijsfilet
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij het groene deel en de wortel van de prei weg, was grondig en snij in ringen. Kook de aardappelen en de prei gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los er de visbouillon in op. Snij de sjalot fijn. Snij de peterselie fijn.
  • Laat 1/3de van de boter smelten in een steelpannetje en stoof de fijngesneden sjalot aan. Voeg na 3 minuten de visbouillon toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de witte wijn toe en laat opnieuw tot de helft inkoken.
  • Giet de aardappelen en prei af en stamp ze fijn. Kruid met peper en zout. Meng er 1/3de van de boter en de melk door. Houd warm.
  • Doe de bloem in een bord of schaal. Dep de pladijsfilets droog, kruid ze met peper en zout en haal door de bloem. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de pladijsfilets goudbruin aan beide kanten. Roer de room door de saus, breng op smaak met peper en zout en roer er de fijngesneden peterselie door.
  • Serveer de preipuree met de gebakken pladijsfilets en lepel er de wittewijnsaus over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 stengels prei
  • ½ visbouillonblokje
  • 1 sjalot
  • 10 g krul­peterselie
  • 2 pladijsfilets
  • ½ potje lichte room

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • 3 el bloem
  • 3 el melk
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 878 kcal
  • Koolhydraten 76.18 g
  • Suikers 14.55 g
  • Vetten 38.21 g
  • Verzadigde vetten 22.64 g
  • Eiwitten 41.31 g
  • Vezels 16.38 g

Allergenen Schaaldieren, Vis, Lactose, Gluten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.