Pladijs in citroensaus met spinazie en aardappelen

Pladijs in citroensaus met spinazie en aardappelen

Pladijs is een beetje een onderkend visje. Tijd om deze heerlijke vis terug op het menu te zetten! Heerlijk krokant gebakken pladijsfilets met een frisse citroensaus, gestoofde spinazie, gekookte aardappeltjes en afgewerkt met amandelschilfers. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
amandel­schilfer
Ingredientfoto
visbouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
pladijsfilet

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Snij de tomaat in blokjes. Rooster de amandelschilfers in een antikleefpan zonder vetstof tot ze beginnen te kleuren. Haal ze uit de pan en zet even opzij. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los er de visbouillon in op.
  • Smelt 2/3de van de boter in een pannetje. Voeg er de bloem en de geraspte citroenschil aan toe en laat even sudderen. Roer er de visbouillon en de room door en laat indikken, voeg naar smaak citroensap toe. Kruid met peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in de antikleefpan en stoof de spinazie totdat die geslonken is. Kruid met peper en zout en schep uit de pan.
  • Kruid de pladijsfilets met peper en zout. Verhit de rest van de boter in de pan en bak de pladijsfilets aan beide kanten goudgeel.
  • Verdeel de spinazie over de borden. Leg er de pladijsfilets en de gekookte aardappelen bij. Werk af met de saus, de blokjes tomaat en de geroosterde amandelschilfers.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 1 citroen
  • 1 tomaat
  • 2 el amandel­schilfers
  • ½ visbouillonblokje
  • 100 ml lichte room
  • 200 g spinazie
  • 2 pladijsfilets

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 785 kcal
  • Koolhydraten 60.98 g
  • Suikers 4.88 g
  • Vetten 46.8 g
  • Verzadigde vetten 22.33 g
  • Eiwitten 26.5 g
  • Vezels 11.37 g

Allergenen Noten, Soja, Selderij, Ei, Gluten, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.