Plaattaart met witloof, spekblokjes en appel

Plaattaart met witloof, spekblokjes en appel

Wat als we je zeggen dat je maar 5 minuutjes werk hebt in de keuken? De oven doet de rest! We maken een heerlijke plaattaart van bladerdeeg, met daarbovenop witloof, appeltjes, krokant gebakken spekblokjes en honing. Daarbij komt een frisse salade met een dressing. Zo gemakkelijk en toch zo lekker, dit wordt een nieuwe klassieker bij jou thuis!

Ingrediënten

Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
bladerdeeg
Ingredientfoto
zure room
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
gemengde sla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was de appel en snij in fijne partjes. Snij het witloof overlangs in 6. Snij de rode ui in ringen.
  • Leg het vel bladerdeeg met het bakpapier op een bakplaat. Prik er gaatjes in met een vork. Bestrijk met de zure room (blijf 1 cm weg van de rand). Kruid royaal met peper en zout. Schik er de partjes appel en witloof op. Strooi er de gerookte spekblokjes over. Verdeel er de rode uiringen over. Besprenkel met de olijfolie en de honing. Zet de plaattaart 22 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Roer de mosterd met de suiker en de wittewijnazijn los in een kommetje. Voeg al roerend de extra vierge olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  • Snij de plaattaart in stukken. Serveer er de gemengde sla met de dressing erbij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 appel
  • 2 stronkjes witloof
  • ½ rode ui
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 potje zure room
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 stick honing
  • 1 zakje gemengde sla

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1115 kcal
  • Koolhydraten 66.96 g
  • Suikers 26.36 g
  • Vetten 78.79 g
  • Verzadigde vetten 44.53 g
  • Eiwitten 20.11 g
  • Vezels 7.45 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.