Pizzetta met ham en champignons

Pizzetta met ham en champignons

Wie houdt er nu niet van pizza? Waarvan wij misschien wel wat minder houden, is het vele werk om het perfecte deeg te maken. Laat dat maar aan de professionals over! Daarom maken wij lekker originele pizzetta's op pitabroodjes met een heerlijke topping van ham en champignons. En uiteraard mozzarella die er mooi overheen smelt. Ook heel leuk om met de kinderen te maken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
grote pitabroodje
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
ham
Ingredientfoto
balsamico
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de sjalot en de knoflook aan gedurende 2 minuten. Voeg de helft van de oregano en de passata toe en laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  • Snij ondertussen de champignons in plakjes. Halveer de pitabroodjes. Snij de mozzarella in blokjes. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de pitahelften met de opengesneden kant naar boven op het bakpapier. Bestrijk met de tomatensaus en verdeel er de hamblokjes, plakjes champignon en blokjes mozzarella over. Bestrooi met de rest van de oregano. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng de extra vierge olijfolie, balsamico, peper en zout in een kommetje. Doe de rucola in een kom en besprenkel met de dressing.
  • Serveer de pizzetta's met de rucolasalade.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl gedroogde oregano
  • 250 ml tomaten­passata
  • 250 g champignons
  • 2 grote pitabroodjes
  • 125 g mozzarella
  • 100 g ham
  • 1 kl balsamico
  • 25 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 668 kcal
  • Koolhydraten 49.09 g
  • Suikers 5.65 g
  • Vetten 35.71 g
  • Verzadigde vetten 12.94 g
  • Eiwitten 34.09 g
  • Vezels 9.28 g

Allergenen Gluten, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.