Pizzetta met champignons, paprika en olijven

Pizzetta met champignons, paprika en olijven

Wie houdt er nu niet van pizza? Waarvan wij misschien wel wat minder houden, is het vele werk om het perfecte deeg te maken. Laat dat maar aan de professionals over! Daarom maken wij lekker originele vegetarische pizzetta's op pitabroodjes met een heerlijke topping van champignons, paprika en olijven. En uiteraard mozzarella die er mooi overheen smelt. Ook heel leuk om met de kinderen te maken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
puntpaprika
Ingredientfoto
pita­broodje
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de sjalot, de knoflook en de helft van de oregano gedurende 2 minuten. Voeg de aangegeven hoeveelheid passata toe en laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  • Borstel ondertussen de champignons schoon en snij in plakjes. Snij de puntpaprika in ringetjes. Halveer de pitabroodjes. Snij de mozzarella in blokjes en halveer de olijven. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de pitahelften met de opengesneden kant naar boven op het bakpapier. Bestrijk met de tomatensaus en verdeel er plakjes champignon, paprikaringetjes, zwarte olijven en blokjes mozzarella over. Bestrooi met de rest van de oregano. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng de rest van de olijfolie, wittewijnazijn, peper en zout in een kommetje. Doe de rucola in een kom en besprenkel met de dressing.
  • Serveer de pizzetta's met de rucolasalade.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 250 ml tomaten­passata
  • 250 g champignons
  • 1 puntpaprika
  • 4 pita­broodjes
  • 1 bol mozzarella
  • 40 g zwarte olijven
  • 25 g rucola

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 659 kcal
  • Koolhydraten 61.91 g
  • Suikers 9.01 g
  • Vetten 31.82 g
  • Verzadigde vetten 10.79 g
  • Eiwitten 27.18 g
  • Vezels 10.73 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.