Pizza vegetale met mozzarella

Pizza vegetale met mozzarella

Zin in pizza? Take out bestellen? Nee, het kan sneller én lekkerder! Maak zelf een heerlijke veggie pizza met lekker veel groentjes en mozzarella die er mooi over smelt. En uiteraard met een lekker slaatje erbij. Bij welke take out krijg je dat? Aan de slag en genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
pizzadeeg
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 230 °C. Snij de courgette in plakjes. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Snij het bovenste deel van de paprika met de steel weg en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snij de paprika in ringen. Scheur de mozzarella in stukjes.
  • Doe de aangegeven hoeveelheid passata in een kommetje en meng er de oregano en olijfolie door. Kruid met peper en zout.
  • Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de passata. Schik er de groenten (behalve de rucola) en mozzarella op. Zet 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de pizza uit de oven. Beleg met de rucola en besprenkel met de extra vierge olijfolie en de balsamico. Snij in stukken en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 125 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 bol mozzarella
  • 150 ml tomaten­passata
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 pizzadeeg
  • 25 g rucola

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 666 kcal
  • Koolhydraten 52.47 g
  • Suikers 19.89 g
  • Vetten 35.51 g
  • Verzadigde vetten 13.63 g
  • Eiwitten 30.19 g
  • Vezels 9.43 g

Allergenen Lactose, Gluten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.