Pizza vegetale met geitenkaas

Pizza vegetale met geitenkaas

Een lichte pizza? Ja, het kan! Als je hem helemaal vollaadt met groentjes en wat plakjes geitenkaas heb je een heerlijk voedzame en toch niet te zware pizza. Met nog een lekker fris rucolaslaatje erbij maak je er een gezond en licht avondmaal van. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
pizzadeeg
Ingredientfoto
geitenkaas
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Snij de rode en gele paprika in reepjes. Snij de rode ui in ringen. Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de paprika, rode ui en knoflook toe. Laat 15 minuten garen op een matig vuur, roer regelmatig om. Verwarm de oven voor op 230 °C.
  • Halveer de olijven. Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Snij de geitenkaas in plakjes. Roer de olijven en oregano door de gebakken paprika's. Kruid met peper en zout. Beleg de pizza met de groenten en schik er de plakjes geitenkaas op. Zet 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en kruid met peper en zout. Snij de pizza in stukken en serveer met de rucola met de dressing erover gesprenkeld.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 pizzadeeg
  • 100 g geitenkaas
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 25 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 625 kcal
  • Koolhydraten 50.83 g
  • Suikers 18.73 g
  • Vetten 35.64 g
  • Verzadigde vetten 12.24 g
  • Eiwitten 21.65 g
  • Vezels 9.42 g

Allergenen Gluten, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.