Pizza met ricotta en aubergine

Pizza met ricotta en aubergine

Witte pizza of 'pizza bianco' is een pizzasoort die bij ons niet zo gekend is, maar wel degelijk vaak gegeten wordt in Italië. De tomatensaus is afwezig maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een kruidige ricottabodem en heerlijke gegrilde plakjes aubergine. Werk af met wat rucola.

Ingrediënten

Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
ricotta
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
pizzadeeg
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 230 °C. Snij de aubergine in dunne plakken. Bestrijk de plakken met de olijfolie en verwarm een grillpan. Grill de plakken aubergine aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
  • Meng de ricotta met de oregano en de helft van de parmezaan. Kruid met peper en zout.
  • Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het ricottamengsel. Schik er de gegrilde plakjes aubergine op en overstrooi met de rest van de parmezaan. Zet 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de pizza uit de oven. Beleg met de rucola en besprenkel met de extra vierge olijfolie en de balsamico. Snij in stukken en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 100 g ricotta
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 30 g parmezaan
  • 1 pizzadeeg
  • 25 g rucola

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 652 kcal
  • Koolhydraten 42.37 g
  • Suikers 9.8 g
  • Vetten 42.17 g
  • Verzadigde vetten 13.92 g
  • Eiwitten 23.45 g
  • Vezels 6.16 g

Allergenen Lactose, Gluten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.