Pizza met ricotta, citroen en courgette

Pizza met ricotta, citroen en courgette

Dit is geen klassieke pizza, maar o zo lekker! Een witte bodem met ricotta, oregano en citroen, met daarop prachtige courgettelinten en pijnboompitten, afgewerkt met een frisse salade met citroendressing. Maak er een heerlijk pizza-feestje van!

Ingrediënten

Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
ricotta
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
pizzadeeg
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
pijnboompit

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 230 °C.
  • Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen. Meng de ricotta met de oregano en de citroenzeste. Kruid met peper en zout.
  • Snij met een dunschiller lange plakken van de courgette. Het zachte, binnenste gedeelte van de courgette heb je niet nodig.
  • Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het ricottamengsel. Schik er de courgettelinten op (tip: leg ze niet plat, maar 'drapeer' ze). Besprenkel met de olijfolie. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Was de rucola en laat uitlekken. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Meng met de extra vierge olijfolie, de balsamico, suiker, peper en zout. Dit is de dressing.
  • Haal de pizza uit de oven, strooi er de pijnboompitten over en zet nog 2 minuten in de oven.
  • Haal de pizza uit de oven. Snij in stukken. Schik er de rucola op, besprenkel met de dressing en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ citroen
  • 125 g ricotta
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 courgette
  • 1 pizzadeeg
  • 50 g rucola
  • 20 g pijnboompitten

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 632 kcal
  • Koolhydraten 50.28 g
  • Suikers 18.73 g
  • Vetten 36.96 g
  • Verzadigde vetten 11.88 g
  • Eiwitten 22.46 g
  • Vezels 5.19 g

Allergenen Lactose, Gluten, Noten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.