Pizza met kruidige ricotta en gegrilde groenten

Pizza met kruidige ricotta en gegrilde groenten

Een originele versie van een 'pizza bianco', dat is een pizza met witte topping (in tegenstelling tot de klassieke tomatensaus). In dit geval kruidige ricotta. Het past overheerlijk bij de gegrilde groenten en de rucola waarmee de pizza wordt afgewerkt. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
ricotta
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
pizzadeeg
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette en aubergine in plakjes. Bestrijk ze met de olijfolie en grill ze in een grillpan. Kruid met peper en zout.
  • Meng de Italiaanse kruiden, peper en zout door de ricotta. Snij de tomaten in plakjes.
  • Leg het pizzadeeg op een bakplaat en bestrijk met de kruidige ricotta. Beleg het deeg met de plakjes gegrilde courgette en aubergine en de tomaten. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Beleg de pizza met rucola, snij in stukken en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 100 g ricotta
  • 2 tomaten
  • 1 pizzadeeg
  • 25 g rucola

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 558 kcal
  • Koolhydraten 48.53 g
  • Suikers 12.92 g
  • Vetten 30.57 g
  • Verzadigde vetten 10.08 g
  • Eiwitten 19.82 g
  • Vezels 6.22 g

Allergenen Lactose, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.