Pizza melanzane parmigiana

Pizza melanzane parmigiana

Het bekende Italiaanse gerecht melanzane alla parmigiana ken je ongetwijfeld: een heerlijke ovenschotel met aubergine, mozzarella en parmezaan. We brengen die heerlijke combinatie nu in een originele pizza. Verrassend, veggie en snel klaar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
pizzadeeg
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 230 °C. Verwarm een grillpan. Snij de aubergine in plakjes en bestrijk ze met de helft van de olijfolie. Snij de mozzarella in plakjes.
  • Grill de plakjes aubergine aan beide kanten. Kruid ze met peper en zout.
  • Doe de aangegeven hoeveelheid passata in een kommetje en meng er de oregano en de rest van de olijfolie door. Kruid met peper en zout.
  • Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de passata. Schik er de gegrilde aubergine en mozzarella op en strooi er de parmezaan over. Zet 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de pizza uit de oven. Beleg met de rucola en besprenkel met de extra vierge olijfolie en de balsamico. Snij in stukken en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 1 bol mozzarella
  • 150 ml tomaten­passata
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 pizzadeeg
  • 30 g parmezaan
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 806 kcal
  • Koolhydraten 43.7 g
  • Suikers 9.61 g
  • Vetten 55.06 g
  • Verzadigde vetten 18.5 g
  • Eiwitten 31.95 g
  • Vezels 6.91 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.