Pizza-courgettebootjes

Pizza-courgettebootjes

Oh wat houden wij van pizza! Ware het niet dat het echte caloriebommetjes zijn... Maar wat als je alle lekkere pizza ingrediënten samenbrengt op een gezonde en toch nog lekkere bodem? Ontdek deze overheerlijke, originele en dus lekker lichte pizza-courgettebootjes. Genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
chorizo
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Halveer de courgettes overlangs en schraap met een koffielepel wat van het vruchtvlees uit de courgette (ongeveer een halve centimeter diep). Hak het vruchtvlees grof.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de sjalot, het vruchtvlees van de courgette en de knoflook aan gedurende 3 minuten. Voeg de oregano en tomatenpassata toe. Schep goed om, kruid met peper en zout en laat nog 4 minuten pruttelen.
  • Snij de chorizo in blokjes en de mozzarella in fijne plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de courgettebootjes op. Verdeel er de tomatensaus over en leg er blokjes chorizo en mozzarellaplakjes op. Kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de pizza-courgettebootjes met de rucola erover verdeeld.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 250 ml tomaten­passata
  • 100 g chorizo
  • 1 bol mozzarella
  • 25 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 529 kcal
  • Koolhydraten 23.09 g
  • Suikers 17.36 g
  • Vetten 34.32 g
  • Verzadigde vetten 15.89 g
  • Eiwitten 30.93 g
  • Vezels 6.02 g

Allergenen Lactose, Soja, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.