Pittige zalmsteak met courgettes en aardappelwedges

Pittige zalmsteak met courgettes en aardappelwedges

Voldoende afwisseling is absoluut noodzakelijk bij de samenstelling van een weekmenu. Ook vis mag in dit plaatje niet ontbreken. Zalm is een vettere vissoort maar enorm rijk aan omega 3-vetzuren, eiwitten en mineralen. Daarnaast is het gewoon een fijn stukje vis. Probeer dit recept voor een zalmsteak met courgettes en aardappel eens. Lekker pittig!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
zalmfilet

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 230 °C. Was en snij de aardappelen in dikke frieten (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, peper en zout. Zet 20 minuten in de oven, draai de frieten na 10 minuten om.
  • Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Snij de koriander fijn. Pers de knoflook.
  • Meng de zeste van de limoen, het sap van de limoen, de koriander, de knoflook, de chilivlokken (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de extra vierge olijfolie in een kommetje. Kruid met peper en zout. Zet opzij.
  • Snij de courgette in plakjes van 0,5 cm dik en besprenkel ze met 1 /4de van de olijfolie, kruid met peper en zout. Laat een grillpan warmen op het vuur en gril de courgetteplakjes (je kan ze ook in een gewone pan bakken).
  • Bestrijk de zalmfilets met de rest van de olijfolie, kruid met peper en zout en gril ze in de grillpan (of bak in een gewone pan), met de velkant eerst.
  • Schik de aardappelwedges, gegrilde courgettes en zalm op een bord en sprenkel er de pittige dressing over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ limoen
  • 10 g koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 courgette
  • 2 zalmfilets

Uit jouw keuken

  • 4 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 898 kcal
  • Koolhydraten 44.8 g
  • Suikers 8.47 g
  • Vetten 62.12 g
  • Verzadigde vetten 10.5 g
  • Eiwitten 38.05 g
  • Vezels 8.14 g

Allergenen Ei, Gluten, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.