Pittige wok met scampi's en bloemkool

Pittige wok met scampi's en bloemkool

Op zoek naar een gezond en licht gerecht met veel pit en smaak? Dan biedt de Chinese keuken veel inspiratie. Wat dacht je van dit pittige wokgerecht met bloemkool en scampi's? Makkelijk en snel klaar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
sesamolie
Ingredientfoto
scampi
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
koriander

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en de bloemkool in kleine roosjes. Pers de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in fijne staafjes (julienne).
  • Doe per persoon 100 milliliter water in een maatbeker en roer er het maïszetmeel door. Voeg de sojasaus, de suiker en de sesamolie toe en meng.
  • Dep de scampi's droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Verhit de helft van de arachideolie in een grote pan of wok. Voeg de scampi's en de helft van de knoflook toe. Roerbak 3 minuten, tot de scampi's beginnen te kleuren. Schep uit de pan en hou de scampi's warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de arachideolie in de pan waarin je de scampi's gebakken hebt en voeg de fijngesneden ui, de wortelstaafjes, de bloemkool, de rest van de knoflook en de chilivlokken toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Roerbak 5 minuten en voeg dan de saus toe. Laat 5 minuten pruttelen onder deksel. Hak ondertussen de koriander fijn.
  • Voeg de scampi's toe en laat nog 2 minuten doorwarmen.
  • Serveer het wokgerecht en werk af met de fijngehakte koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • ½ bloemkool
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 20 scampi's
  • 1 kl chilivlokken
  • 10 g koriander

Uit jouw keuken

  • 1 kl suiker
  • 1 el maïszetmeel
  • 2 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 472 kcal
  • Koolhydraten 30.26 g
  • Suikers 20.13 g
  • Vetten 24.56 g
  • Verzadigde vetten 3.78 g
  • Eiwitten 28.47 g
  • Vezels 9.83 g

Allergenen Gluten, Soja, Sesam, Schaaldieren, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.