Pittige tofu met pinda en paksoi

Pittige tofu met pinda en paksoi

Hoe maak je tofu smaakvol? Wij hebben er het perfecte recept voor! Pittig en krokant, in combinatie met paksoi en een overheerlijk sausje met pinda. Een Aziatische vegetarische topper, yum!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tofu
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
pindakaas
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
paksoi
Ingredientfoto
pinda

Bereidingswijze

  • Dep de tofu goed droog en snij in gelijke blokjes. Doe het maïszetmeel, een snufje zout en de helft van de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) in een kom en meng. Wentel de blokjes tofu door deze mengeling.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Pers de helft van de limoen uit. Snij de andere helft in partjes. Doe de knoflook en gember in een kom, samen met de sojasaus, bruine suiker, pindakaas en het limoensap en meng goed tot een sausje. Snij de ui fijn. Snij de paksoi in reepjes. Hak de pinda's grof.
  • Verhit 1/3de van de plantaardige olie in een wok en roerbak de paksoi 3-4 minuten, voeg per persoon 1 eetlepel water toe. Kruid met peper en zout. Schep uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de plantaardige olie in de wok en voeg de blokjes tofu en de fijngesneden ui toe. Roerbak voor 2-3 minuten tot de blokjes tofu mooi gekleurd zijn. Voeg per persoon 2 eetlepels van de saus die je gemaakt hebt toe, en schep goed om. Roerbak opnieuw 2-3 minuten tot de saus mooi begint te karamelliseren rond de tofublokjes. Haal de wok van het vuur en voeg de rest van de saus toe en schep voorzichtig om.
  • Serveer de rijst met de geroerbakte tofu en de paksoi. Strooi er de grofgehakte pinda's en de rest van de chilivlokken over. Serveer met de limoenpartjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g tofu
  • 1 kl chilivlokken
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 1 limoen
  • 2 el sojasaus
  • 2 el pindakaas
  • 1 ui
  • 1 paksoi
  • 30 g pinda's

Uit jouw keuken

  • 3 el plantaardige olie
  • 1 el maïszetmeel
  • 1 el bruine suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 949 kcal
  • Koolhydraten 92.83 g
  • Suikers 19.41 g
  • Vetten 46.42 g
  • Verzadigde vetten 7.66 g
  • Eiwitten 32.51 g
  • Vezels 14.9 g

Allergenen Soja, Vis, Gluten, Pinda, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.