Pittige Thaise noedelsoep met kip

Pittige Thaise noedelsoep met kip

Kip, noedels en een heerlijke bouillon, het is een fantastische combinatie! En dat weten ze in Thailand maar al te goed. Ontdek deze verrukkelijke en pittige maaltijdsoep en waan je op een Thaïs strand onder de wuivende palmbomen. Laat het smaken.

Ingrediënten

Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
groene paprika
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
groene currypasta
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
eiernoedel
Ingredientfoto
vissaus

Bereidingswijze

  • Snij de champignons in kwartjes. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Pers de helft van de limoen uit, snij de andere helft in partjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij de groene paprika in reepjes. Pluk de blaadjes koriander. Snij de kipfilet in blokjes.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een grote kookpot en bak de kippenblokjes aan voor 4-6 minuten. Schep de kip uit de kookpot.
  • Verhit de rest van de arachideolie in dezelfde kookpot en bak de champignons voor 2 minuten. Kruid met peper en zout. Voeg dan de reepjes groene paprika, de geperste knoflook en de geraspte gember toe.
  • Voeg na 2 minuten de currypasta toe. Laat 2 minuten meebakken en schenk er dan per persoon 250 milliliter water bij. Breng aan de kook en verkruimel de kippenbouillon erbij. Voeg dan de eiernoedels en de gebakken kippenblokjes toe. Laat nog 2-3 minuten doorkoken, tot de noedels gaar zijn. Breng op smaak met de vissaus en het limoensap.
  • Schep de soep in kommen en werk af met de lente-ui, blaadjes koriander en een partje limoen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g champignons
  • 20 g gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 2 lente-uitjes
  • 1 groene paprika
  • 10 g koriander
  • 2 kipfilets
  • 1 el groene currypasta
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 150 g eiernoedels
  • 1 el vissaus

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 645 kcal
  • Koolhydraten 66.31 g
  • Suikers 7.18 g
  • Vetten 18.23 g
  • Verzadigde vetten 2.72 g
  • Eiwitten 50.74 g
  • Vezels 5.54 g

Allergenen Gluten, Pinda, Schaaldieren, Soja, Vis, Selderij, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.