Pittige Spaanse scampi's met orzo

Pittige Spaanse scampi's met orzo

Een heerlijk scampi gerecht dat je meteen in Zuiderse sferen brengt! De scampi's worden samen met knoflook en gerookt paprikapoeder gebakken, wat meteen zorgt voor een Spaanse toets. Daarbij komt een heerlijke tomatensaus en orzo. Werk af met bladpeterselie en smullen maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
scampi
Ingredientfoto
gerookt paprikapoeder
Ingredientfoto
orzo
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in fijne reepjes.
  • Dep de scampi's droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan of wok. Voeg de scampi's, het gerookt paprikapoeder en de knoflook toe. Roerbak 3 minuten, tot de scampi's beginnen te kleuren. Schep uit de pan en hou de scampi's warm onder aluminiumfolie.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je de scampi's gebakken hebt en voeg de fijngesneden ui en de paprikareepjes toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de tomatenblokjes en per persoon 1 à 2 eetlepels water toe. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten pruttelen. Snij ondertussen de bladpeterselie fijn.
  • Roer de scampi's door de tomatensaus en laat nog 2 minuten doorwarmen.
  • Serveer de orzo met de scampi's in tomatensaus. Werk af met fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 16 scampi's
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 125 g orzo
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 614 kcal
  • Koolhydraten 68.62 g
  • Suikers 19.64 g
  • Vetten 19.09 g
  • Verzadigde vetten 2.77 g
  • Eiwitten 35.97 g
  • Vezels 12.17 g

Allergenen Schaaldieren, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.