Pittige sobanoedels met varkenshaasje

Pittige sobanoedels met varkenshaasje

Voor dit gerecht deden we onze inspiratie op in de Aziatische keuken. Zij weten als de beste hoe je een smaakvol en licht gerecht in 'no time' op tafel zet. Probeer deze heerlijk pittige en voedzame sobanoedels met lekker mals varkensvlees zeker zelf eens!

Ingrediënten

Ingredientfoto
sobanoedel
Ingredientfoto
peultje
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
varkens­haasje
Ingredientfoto
Chinees vijfkruidenpoeder
Ingredientfoto
sesamolie
Ingredientfoto
rijstazijn

Bereidingswijze

  • Breng in een kookpot water aan de kook en voeg de sobanoedels toe. Laat de noedels zachtjes koken gedurende 4-5 minuten, voeg de laatste 3 minuten de peultjes toe. Giet af, spoel de noedels met koud water en laat uitlekken.
  • Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij de chilipeper in twee en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij in fijne reepjes. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en het 5-kruidenpoeder en snij in plakjes van 1 centimeter dik.
  • Verhit een grillpan en bak de plakjes varkenshaasje voor 1-2 minuten aan elke kant.
  • Doe de sobanoedels in een kom en voeg alle andere ingrediënten toe. Meng goed en serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 125 g sobanoedels
  • 100 g peultjes
  • 2 lente-uitjes
  • ½ rode chilipeper
  • 300 g varkens­haasje
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 el sesamolie
  • 1 el rijstazijn

Uit jouw keuken

  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 498 kcal
  • Koolhydraten 49.57 g
  • Suikers 6.46 g
  • Vetten 13.19 g
  • Verzadigde vetten 3.01 g
  • Eiwitten 43.02 g
  • Vezels 1.41 g

Allergenen Gluten, Sesam, Noten, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.