Pittige scampi's met broccolipuree

Pittige scampi's met broccolipuree

Een lichte koolhydraatarme maaltijd die barst van de smaak: smeuïge broccolipuree met daarbij pittige scampi's. In slechts 15 minuten zet je dit originele fusion gerecht op tafel. Dat zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
scampi
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
harde geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, maatbeker, rasp, kookpot en een pan klaar.
  • Snij de broccoli in roosjes. Snij de steel ook in stukjes. Los de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon op in 150 milliliter water per persoon. Pers de knoflook.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en voeg de broccoli en de helft van de knoflook toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de bouillon toe. Laat 8 minuten pruttelen onder deksel tot de broccoli gaar is.
  • Schil en rasp de gember. Snij de lente-ui in ringen, hou het witte en groene deel gescheiden. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de rest van de knoflook, het witte gedeelte van de lente-ui, de scampi's, de gember en de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Roerbak 4 minuten tot de scampi's gaar zijn. Kruid met peper en zout.
  • Giet het overtollige vocht af van de broccoli, pureer met een staafmixer en roer er de geraspte harde kaas door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de broccolipuree met de gebakken scampi's erbovenop en werk af met het groen van de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 broccoli
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • 2 lente-uitjes
  • 20 scampi's
  • 1 kl chilivlokken
  • 30 g harde geraspte kaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 391 kcal
  • Koolhydraten 10.8 g
  • Suikers 5.65 g
  • Vetten 21.27 g
  • Verzadigde vetten 4.86 g
  • Eiwitten 34.95 g
  • Vezels 9.81 g

Allergenen Selderij, Schaaldieren, Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.