Pittige scampi's met broccolipuree

Pittige scampi's met broccolipuree

Een lichte koolhydraatarme maaltijd die barst van de smaak: smeuïge broccolipuree met daarbij pittige scampi's. In slechts 15 minuten zet je dit originele fusion gerecht op tafel. Dat zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
scampi
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
harde geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot en een pan klaar.
  • Snij de broccoli in roosjes. Snij de steel ook in stukjes. Los de kippenbouillon op in 150 milliliter water per persoon. Pers de knoflook.
  • Verhit de helft van de olijfolie in de kookpot en voeg de broccoli en de helft van de knoflook toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de bouillon toe. Laat 8 minuten pruttelen onder deksel tot de broccoli zacht is.
  • Schil en rasp de gember. Snij de lente-ui in ringen. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de rest van de knoflook, de scampi's, de gember en de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Roerbak 4 minuten tot de scampi's gaar zijn. Kruid met peper en zout.
  • Giet het overtollige vocht af van de broccoli, pureer met een staafmixer en roer er de geraspte harde kaas door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de broccolipuree met de gebakken scampi's erbovenop en werk af met de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 broccoli
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • 2 lente-uitjes
  • 16 scampi's
  • 1 kl chilivlokken
  • 30 g harde geraspte kaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 391 kcal
  • Koolhydraten 10.83 g
  • Suikers 5.68 g
  • Vetten 21.27 g
  • Verzadigde vetten 4.86 g
  • Eiwitten 34.96 g
  • Vezels 9.81 g

Allergenen Selderij, Schaaldieren, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.