Pittige scampi met pilafrijst

Pittige scampi met pilafrijst

Een heerlijk en origineel éénpansgerecht, deze pittige scampi met pilafrijst. Pilafrijst barst van de smaak en is een perfecte begeleider voor de scampi's. Lekkere inspiratie uit de Creoolse keuken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
scampi
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
citroen

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de paprika in reepjes. Dep de scampi's droog en doe in een kommetje samen met de geperste knoflook, de helft van de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en de helft van het paprikapoeder, peper en zout. Meng goed door elkaar. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan. Bak de scampi's 3 minuten, schep regelmatig om en schep dan uit de pan. Bewaar onder aluminiumfolie.
  • Doe nu de fijngesneden ui en de paprikareepjes in de pan en stoof voor 5 minuten op een zacht vuur. Voeg de rest van het paprikapoeder, de cayennepeper (naar eigen smaak) en de rijst toe en schep goed om.
  • Voeg de kippenbouillon toe, roer goed om en zet een deksel op de pan. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen, schep regelmatig om. Voeg de laatste 2 minuten de scampi's terug toe en roer om.
  • Snij de tomaten in partjes en haal de zaadjes eruit. Snij dan in blokjes. Hak de peterselie fijn. Snij de citroen in 2. Verdeel 1 helft in partjes, pers de andere helft uit over de rijst (naar eigen smaak). Proef en kruid de rijst met peper en zout. Roer vlak voor het serveren de tomatenblokjes en fijngesneden peterselie door de pilaf. Serveer met de citroenpartjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 20 scampi's
  • 2 kl paprika­poeder
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 tomaten
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 citroen

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 661 kcal
  • Koolhydraten 81.57 g
  • Suikers 13.08 g
  • Vetten 18.63 g
  • Verzadigde vetten 2.62 g
  • Eiwitten 36.74 g
  • Vezels 9.57 g

Allergenen Schaaldieren, Selderij, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.