Pittige kippenburgers met paksoi, groene paprika en sojascheuten

Lekker licht en Aziatisch, dat zijn deze pittige kippenburgers met gewokte paksoi, groene paprika en sojascheuten. Een heerlijke koolhydraatarme maaltijd waarbij je geen graantje rijst zal missen. Geniet ervan!
Ingrediënten

lente-uitje

knoflook

gember

rode chilipeper

kippengehakt

mini-paksoi

groene paprika

sojasaus

sojascheut

sesamzaad
Bereidingswijze
- Snij de lente-uitjes in fijne ringen. Hou het witte en groene gedeelte gescheiden. Pers de knoflook en schil en rasp de gember. Halveer de chilipeper in de lengte, schraap de zaadjes eruit met een koffielepel en snij in fijne blokjes.
- Doe het gehakt, het wit van de lente-uitjes, de fijngesneden chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en een snuf peper en zout in een kom en meng met je handen. Vorm er met vochtige handen 2 hamburgertjes per persoon mee.
- Halveer de mini-paksoi in de lengte. Snij de groene paprika in reepjes. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en voeg de groene paprika, gember, knoflook en paksoi toe. Roerbak 2 minuten op hoog vuur en voeg dan per persoon 2 eetlepels water toe. Roerbak tot het water verdampt is. Voeg de sojasaus en de sojascheuten toe. Kruid met peper. Draai het vuur laag en laat nog kort garen.
- Verhit de rest van de arachideolie in een antikleefpan en bak de kippenburgertjes 3 minuten per kant.
- Serveer de kippenburgers met de gewokte groenten. Overstrooi met de sesamzaadjes en het groen van de lente-ui.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 20 g gember
- ½ rode chilipeper
- 300 g kippengehakt
- 4 mini-paksoi
- 1 groene paprika
- 2 el sojasaus
- 100 g sojascheuten
- 1 el sesamzaad
Uit jouw keuken
- 2 el arachideolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 482 kcal
- Koolhydraten 15.05 g
- Suikers 8.64 g
- Vetten 28.76 g
- Verzadigde vetten 5.71 g
- Eiwitten 38.82 g
- Vezels 5.69 g
Allergenen Gluten, Soja, Sesam, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.