Pittige falafelburgers met rijstnoedels

Pittige falafelburgers met rijstnoedels

Falafel zijn pittige gefrituurde vegetarische balletjes op basis van kikkererwten. Lekker, maar wij maakten een gezonde versie door er hamburgertjes van te maken die je ook perfect in de pan kan bakken. Daarbij komen smaakvolle rijstnoedels, knapperige groenten en een Aziatische dressing.

Ingrediënten

Ingredientfoto
kikkererwten
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
peultje
Ingredientfoto
rijstnoedel
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
citroen

Bereidingswijze

  • Laat de kikkererwten uitlekken. Snij de koriander en munt fijn. Snij de chilipeper overlangs in twee en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij fijn. Doe de kikkererwten, fijngesneden koriander, munt, chilipeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), de bloem, de helft van de sojasaus en een snuifje zout in een kom en plet fijn met een pureestamper. Je kan alles ook in een keukenrobot doen en blenden. Vorm per persoon 3 bolletjes van de mengeling en duw plat met je handen.
  • Snij de peultjes in fijne balkjes. Breng een pot licht gezouten water aan de kook en kook de rijstnoedels gaar in 5 minuten. Roer regelmatig om. Voeg de laatste 2 minuten de fijngesneden peultjes toe. Giet af en laat uitlekken.
  • Snij de komkommer overlangs in 4 en snij de zaadlijsten weg. Snij dan in fijne plakjes. Snij de lente-ui in schuine ringetjes.
  • Maak de dressing: meng de rest van de sojasaus met het sap van de citroen en de bruine suiker. Meng dit door de rijstnoedels. Werk de noedelsalade af met de plakjes komkommer en lente-uitjes.
  • Verhit de arachideolie in een antikleefpan en bak de falafelburgers aan beide kanten tot ze goudgeel zijn.
  • Serveer de noedels met de falafelburgers.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 blik kikkererwten
  • 10 g koriander
  • 10 g munt
  • 1 rode chilipeper
  • 2 el sojasaus
  • 100 g peultjes
  • 150 g rijstnoedels
  • ½ komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • ½ citroen

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • 1 el bloem
  • 1 el bruine suiker
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 714 kcal
  • Koolhydraten 114.76 g
  • Suikers 18.04 g
  • Vetten 14.45 g
  • Verzadigde vetten 2.1 g
  • Eiwitten 23.37 g
  • Vezels 15.22 g

Allergenen Gluten, Soja, Ei, Sulfiet, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.