Pittig varkensvlees met broccolicouscous

Pittig varkensvlees met broccolicouscous

Een echt fusiongerecht met smaken uit het Midden-Oosten, deze pittige varkenskoteletten met broccoli, couscous, appel en hazelnoten. De koteletten worden op smaak gebracht met harissa, dat is een pittig kruid op basis van chilipeper uit Marokko. Je zal in vuur en vlam staan voor dit heerlijke gerecht!

Ingrediënten

Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
hazelnoot
Ingredientfoto
harissa
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
varkenskotelet
Ingredientfoto
rozijn

Bereidingswijze

  • Snij de broccoli in kleine roosjes. Rasp de appel (je mag de schil eraan laten). Hak de hazelnoten grof. Meng de helft van de harissa met de yoghurt (voeg minder toe als je niet van pittig houdt). Kruid met peper en zout.
  • Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Dep de varkenskoteletten droog met keukenpapier. Meng de olijfolie met de rest van de harissa en een snuf peper en zout. Bestrijk de varkenskoteletten hiermee.
  • Verhit een pan en bak de varkenskoteletten 4 minuten aan elke kant. Als je de varkenskoteletten draait, voeg je de broccoliroosjes toe en zet je een deksel op de pan. Laat 4 minuten verder garen.
  • Schep de brocolli uit de pan. Roer de broccoli, rozijnen en geraspte appel door de couscous. Snij de varkenskoteletten van het been en snij in plakjes.
  • Serveer de broccolicouscous met de plakjes varkenskotelet, gehakte hazelnoten en het harissa-yoghurtsausje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ¾ broccoli
  • ½ appel
  • 30 g hazelnoten
  • 1 kl harissa
  • ½ potje magere yoghurt
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 2 varkenskoteletten
  • 30 g rozijnen

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 739 kcal
  • Koolhydraten 66.33 g
  • Suikers 17.68 g
  • Vetten 35.15 g
  • Verzadigde vetten 8.79 g
  • Eiwitten 37.41 g
  • Vezels 7.49 g

Allergenen Noten, Gluten, Soja, Selderij, Pinda, Schaaldieren, Vis, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.