Pittig varkensvlees met broccolicouscous

Pittig varkensvlees met broccolicouscous

Een echt fusiongerecht met smaken uit het Midden-Oosten, deze pittige varkenslapjes met broccoli, couscous, appel en hazelnoten. De varkenslapjes worden op smaak gebracht met harissa, dat is een pittig kruid op basis van chilipeper uit Marokko. Je zal in vuur en vlam staan voor dit heerlijke gerecht!

Ingrediënten

Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
hazelnoot
Ingredientfoto
harissa
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
varkenslapje
Ingredientfoto
rozijn

Bereidingswijze

  • Snij de broccoli in kleine roosjes. Rasp de appel (je mag de schil eraan laten). Hak de hazelnoten grof. Meng de helft van de harissa (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) met de aangegeven hoeveelheid yoghurt. Kruid met peper en zout.
  • Kook per persoon 125 milliliter water en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de groentebouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Dep de varkenslapjes droog met keukenpapier. Meng de olijfolie met de rest van de harissa en een snuf peper en zout. Bestrijk de varkenslapje hiermee.
  • Verhit een pan en bak de varkenslapjes 3-4 minuten aan elke kant. Wanneer je de varkenslapjes draait, voeg je de broccoliroosjes en per persoon 2 eetlepels water toe. Zet een deksel op de pan en laat 4 minuten verder garen.
  • Schep de broccoli uit de pan. Roer de broccoli, rozijnen en geraspte appel door de couscous. Snij de varkenslapjes in reepjes.
  • Serveer de broccolicouscous met de reepjes varkensvlees, gehakte hazelnoten en het harissa-yoghurtsausje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ¾ broccoli
  • ½ appel
  • 30 g hazelnoten
  • 1 kl harissa
  • ½ potje magere yoghurt
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 2 varkenslapjes
  • 30 g rozijnen

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 709 kcal
  • Koolhydraten 70.85 g
  • Suikers 21.49 g
  • Vetten 23.04 g
  • Verzadigde vetten 3.44 g
  • Eiwitten 49.68 g
  • Vezels 12.58 g

Allergenen Noten, Lactose, Selderij, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.