Pita's met mini-lamsburgers en gegrilde courgette

Pita's met mini-lamsburgers en gegrilde courgette

Pitabroodjes zijn geweldige envelopjes om heerlijke Midden-Oosterse kost in te verpakken. Zoals deze lekkere mini-lamsburgers met gegrilde courgette en een zalig yoghurtsausje met fetakaas en munt. Nog een takje munt op overschot? Maak er lekkere muntthee mee om bij de pita's te serveren!

Ingrediënten

Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
lams­gehakt
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
yoghurt
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
pita­broodje

Bereidingswijze

  • Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Hak de bladpeterselie en blaadjes munt fijn. Snij de courgette in plakjes van 1/2 cm.
  • Doe het gehakt in een kom en meng met de fijngesneden sjalot, de helft van de munt en peterselie, de ras el hanout en het paprikapoeder. Kruid met peper en zout. Vorm kleine burgertjes van het gehakt.
  • Doe de yoghurt in een kommetje, samen met de rest van de fijngehakte peterselie en munt, de geperste knoflook, de komijn, 1/3de van de olijfolie en peper en zout. Verkruimel de feta erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Bestrijk de courgetteschijfjes met de rest van de olijfolie. Verhit een grillpan of antikleefpan en bak de courgetteschijfjes aan beide kanten voor 2-3 minuten. Schep op een bord en dek af met aluminiumfolie. Bak in dezelfde pan de hamburgertjes (gebruik 1 eetlepel extra olijfolie in een antikleefpan, in de grillpan is dit niet nodig).
  • Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of antikleefpan zonder vetstof. Snij ze open. Vouw beide helften open tot een zakje. Vul de broodjes met de hamburgertjes en de courgettes. Lepel er wat saus over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g blad­peterselie
  • 10 g munt
  • 1 courgette
  • 300 g lams­gehakt
  • 1 el ras el hanout
  • 1 kl paprika­poeder
  • 120 ml yoghurt
  • 1 kl komijn
  • 150 g feta
  • 2 pita­broodjes

Uit jouw keuken

  • 3 kl olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 889 kcal
  • Koolhydraten 59.75 g
  • Suikers 17.84 g
  • Vetten 47.86 g
  • Verzadigde vetten 22.7 g
  • Eiwitten 53.96 g
  • Vezels 4.92 g

Allergenen Ei, Gluten, Mosterd, Sulfiet, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.